Rijk­ge­vul­de groen­te­pas­ta

Voor een goedgevulde pasta heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig.

(6) waardeer
hoofdgerecht Voor een goedgevulde pasta heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in boogjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, winterpeen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de Umami paste toe en schep goed om. Voeg de gepelde tomaten toe en kook met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur tot een saus. Breng op smaak met peper.
  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de laatste 5 min. toe aan de saus. Breek de tomaten met een pollepel in stukjes. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de Parmezaanse kaas. Verdeel de pasta en saus over de borden en bestrooi met een deel van de Parmezaanse kaas. Serveer de rest van de kaas erbij.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum.

Tip:

Linguine is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook spaghetti gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Rijkgevulde groentepasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de groen­te­pas­ta

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in boogjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, winterpeen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1½ el Umami bombe paste
  • 850 g pomodorini

Voeg de laatste minuut de Umami paste toe en schep goed om. Voeg de gepelde tomaten toe en kook met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur tot een saus.

4
4

Breng op smaak met peper.

5
5
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de laatste 5 min. toe aan de saus. Breek de tomaten met een pollepel in stukjes.

6
6
  • 300 g linguine
  • 100 g Parmigiano Reggiano

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de Parmezaanse kaas.

7
7

Verdeel de pasta en saus over de borden en bestrooi met een deel van de Parmezaanse kaas. Serveer de rest van de kaas erbij.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.