Rijk­ge­vul­de pas­ta boor­de­vol groen­te

De Italiaanse keuken draait om de kracht van de eenvoud.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De Italiaanse keuken draait om de kracht van de eenvoud. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de uien schoon en snipper fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de bleekselderij, halveer in de lengte en snijd in plakjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, winterpeen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de tomatenpasta toe, schep goed om. Voeg de gepelde tomaten toe (laat ze nog even heel) en kook de saus met de deksel op de pan nog 15 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
  3. Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Doe, als het water kookt, de pasta met eventueel zout in de pan en kook de linguine in 10 min. beetgaar.
  4. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise) en voeg de laatste 5 min. toe aan de saus. Breek de tomaten met een pollepel in stukjes.
  5. Giet de pasta af, vermeng met de pastasaus en verdeel over de borden. Bestrooi met een deel van de kaaspoeder. Serveer de rest apart erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 48 2017

Rijkgevulde pasta boordevol groente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de pas­ta boor­de­vol groen­te

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Maak de uien schoon en snipper fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

2
2
  • 200 g winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de bleekselderij, halveer in de lengte en snijd in plakjes.

3
3
  • 2 el (olijf)olie
  • 1½ el umami bombe paste

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, winterpeen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de tomatenpasta toe, schep goed om.

4
4
  • 850 ml pomodori pelati

Voeg de gepelde tomaten toe (laat ze nog even heel) en kook de saus met de deksel op de pan nog 15 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 300 g linguine

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Doe, als het water kookt, de pasta met eventueel zout in de pan en kook de linguine in 10 min. beetgaar.

6
6
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise) en voeg de laatste 5 min. toe aan de saus. Breek de tomaten met een pollepel in stukjes.

7
7
  • 90 g Parmigiano Reggiano-poeder

Giet de pasta af, vermeng met de pastasaus en verdeel over de borden. Bestrooi met een deel van de kaaspoeder. Serveer de rest apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.