bewaar
Rijkgevulde pasta boordevol groente
Rijkgevulde pasta boordevol groente
bewaar

Rijkgevulde pasta boordevol groente

De Italiaanse keuken draait om de kracht van de eenvoud.

40 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

ui

2 tenen

knoflook

200 g

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

2 el

(olijf)olie

1½ el

umami bombe paste

850 ml

pomodori pelati

300 g

linguine

1

courgette

90 g

Parmigiano Reggiano-poeder

De Italiaanse keuken draait om de kracht van de eenvoud.

Aan de slag

1

Maak de uien schoon en snipper fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de bleekselderij, halveer in de lengte en snijd in plakjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, winterpeen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de tomatenpasta toe, schep goed om. Voeg de gepelde tomaten toe (laat ze nog even heel) en kook de saus met de deksel op de pan nog 15 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

3

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Doe, als het water kookt, de pasta met eventueel zout in de pan en kook de linguine in 10 min. beetgaar.

4

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise) en voeg de laatste 5 min. toe aan de saus. Breek de tomaten met een pollepel in stukjes.

5

Giet de pasta af, vermeng met de pastasaus en verdeel over de borden. Bestrooi met een deel van de kaaspoeder. Serveer de rest apart erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.