Ravioli met braadworst-ricottavulling

Advertentie
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 15 blaadjes salie (uit zakje verse Italiaanse kruiden mix))
- 2 braadworsten (Biologisch)
- 250 g ricotta (kaas)
- 2 eieren (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
- 500 g zelfgemaakte pastavellen (zie tip)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Olie in kleine, hoge pan verhitten. Van salie 12 blaadjes goed droogdeppen en per 4 blaadjes tegelijk 10 sec. in olie onderdompelen. Salie uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken (4 el salieolie bewaren). Braadworsten van vel ontdoen en vlees in kleine stukjes verbrokkelen. In kom braadworst met ricotta en eierdooier mengen. Rest van salie zeer fijn snijden en door mengsel scheppen. Helft van pastavel op met bloem bestoven werkblad leggen. Ricottavulling in bergjes op enige afstand van elkaar op vel scheppen. Met in water gedoopt kwastje rechte lijnen tussen bergjes door trekken. Tweede pastavel precies op pastavel met ricottavulling leggen. Bovenste vel voorzichtig tussen bergjes ricottavulling dichtdrukken. Snel en zorgvuldig werken, deegvellen moeten vochtig en soepel blijven. Pasta tot gebruik afdekken met vochtige theedoek. Met mes of raviolisnijder envelopjes van elkaar snijden. In pan met ruim kokend water en zout ravioli in 5 min. gaarkoken. Ravioli in vergiet laten uitlekken en in warme schaal overdoen. Met 4 el salieolie omscheppen en met (versgemalen) zwarte peper bestrooien. Ravioli met gefrituurde salieblaadjes garneren.
Tip:
Zelfgemaakte eierpasta: (6 personen) 400 g patentbloem, 3 eieren, 6 eierdooiers, 2 el olijfolie, deegroller of pastamachine plasticfolie. Bereiden: Bloem boven grote mengkom zeven. In midden van bloem kuil maken en hierin ei en eierdooiers doen. Met vork bloem, ei en zout door elkaar roeren met olijfolie, tot massa samenhang krijgt. Deeg verder met handen in 10-15 min. tot soepel, elastisch en glad geheel kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten rusten. Deeg in porties verdelen en op met bloem bestoven werkblad zo dun mogelijk uitrollen tot vellen van ca. 2 mm dik (of deeg met pastamachine verwerken). Pastavellen tot gebruik tussen vochtige theedoeken bewaren (max. 1/2 dag in koelkast houdbaar).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 34 g
- vet 37 g