bewaar
Ravioli aperti
Ravioli aperti
bewaar

Ravioli aperti

25 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

bladspinazie

100 g

ricotta

100 g

mortadella (vleeswaren)

1

ei

100 g

bloem

150 g

Parmezaanse kaas

¼ tl

nootmuskaat

50 g

boter

8 blaadjes

verse salie

Aan de slag

Laat de ontdooide spinazie goed uitlekken in een vergiet, druk er zo veel mogelijk vocht uit. Meng de spinazie met de ricotta, de mortadella, het ei, de bloem en 2/3 van de kaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bestuif je handen met bloem en vorm 40 ovale balletjes van het mengsel. Breng intussen in een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de balletjes ravioli in 4-5 porties gaar. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze tot gebruik warm onder aluminiumfolie. Verwarm intussen in een andere pan de boter met de salie. Schenk de salieboter over de ravioli en bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.