bewaar
Gnocchi met spinazie
Gnocchi met spinazie
bewaar

Gnocchi met spinazie

20 min. bereiden
30 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

gesneden bladspinazie

3

eieren

1 bakje

ricotta

100 g

geraspte pittige kaas

250 g

bloem

nootmuskaat

75 g

(room)boter

Aan de slag

1

Spinazie laten ontdooien, vocht er goed uitknijpen. Eieren loskloppen. Ricotta, spinazie, helft van geraspte kaas en bloem toevoegen. Mengsel op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper. Handen met bloem bestuiven en van spinaziemengsel balletjes vormen, doorsnede 2 cm. Gnocchiballetjes op schaal leggen, afdekken en in koelkast minimaal 30 min. laten opstijven.

2

In grote pan water met zout aan de kook brengen. Gedeelte van gnocchi in kokend water laten glijden en in 4-5 min. gaarkoken (de balletjes komen dan boven drijven). Gnocchi met schuimspaan uit pan scheppen en in afgesloten schaal warmhouden. In 2-3 porties rest van gnocchi bereiden. Intussen in pannetje op laag vuur boter smelten, de boter mag niet kleuren. Gnocchi over vier voorverwarmde borden verdelen. Gesmolten boter erover schenken en rest van geraspte kaas erover strooien.

tip

algemeenGeen zorgen als de gnocchi wat onregelmatig van vorm worden. In Italië worden ze ook wel 'malfatti' genoemd, wat 'slecht gemaakt' betekent.