Bietensalade
Bietensalade

Bietensalade

De aardachtige smaak van bietjes doet het fantastisch in salades! Maak ‘m simpel met wat Griekse yoghurt en walnoten of pak uit met haring-bietensalade, waaraan je appeltjes en dille toevoegt. Heerlijk als bij- of hoofdgerecht.

Bietensalade

Bietensalade

Ingrediënten

2 personen

150 g

Griekse yoghurt 10%

½ el

citroensap

½ el

extra vierge olijfolie

½ tl

kaneel

½ teen

knoflook

400 g

biologische gekookte rode bieten

15 g

verse krulpeterselie

  1. Meng de yoghurt in een kom met het citroensap, de olie en kaneel. Pers de knoflook erboven.
  2. Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de peterselie fijn. Meng de bieten en ⅔ van de peterselie met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de peterselie.