Broccoli
Broccoli

Broccoli

Broccoli: de krachtpatser die niet alleen gezond is, maar ook hartstikke veelzijdig in de keuken. Lees alles over deze groene groente en maak de lekkerste broccoli-recepten.

Broccoli koken

Broccoli koken

Ingrediënten

4 porties

½ tl

zout

600 g

broccoli

  1. Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes van Ø 4 cm. Schil de steel en snijd in plakjes van ca. 1 cm dik. Voeg de broccoliroosjes toe en kook deze 3-4 min. beetgaar of 6 min. zacht.
  3. Prik er met een vork in om de gaarheid te controleren. Giet af. Serveer direct of verwerk verder.
Is broccoli gezond?

Is broccoli gezond?

Broccoli is gezond! De groente bevat veel vezels, vitaminen en mineralen. Maak er een gezond gerecht mee door broccoli bijvoorbeeld te combineren met volkorencouscous en kipfilet. Je kunt broccoli koken, stomen, roosteren, grillen of er ‘rijst’ van maken. Dat laatste is een ideale manier om gemakkelijk wat extra groenten binnen te krijgen.

Broccoli: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Broccoli kun je, eenmaal afgekoeld, ongeveer 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Wil je de broccoli invriezen? Kook de roosjes dan kort: ongeveer 3 minuten. Spoel af met koud water en laat uitlekken. In een diepvriesbakje is de broccoli dan maximaal 3 maanden houdbaar in de vriezer. Broccoli opwarmen gaat het gemakkelijkst in een stoompan, of in een pan met een scheutje olijfolie op laag vuur. Schep de broccoli dan regelmatig om tijdens het verwarmen.

Broccoli: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?