bewaar
Broccolistronk-pickles
Broccolistronk-pickles
bewaar

Broccolistronk-pickles

Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!

5 min. bereiden
24 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stronk

broccoli

2 tl

mosterdzaad

5 g

verse dille

125 ml

appel azijn

50 ml

water

25 g

fijne kristalsuiker

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)

Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!

Aan de slag

1

Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik. Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).

2

Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm). Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.

3

Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.

tip

algemeenAppelazijn is heerlijk in diverse sauzen en chutneys. Op ah.nl/allerhande vind je meer inspiratie.

bewaartipNa ca. 2 dagen zijn de pickles goed op smaak. In de koelkast ca. 3 maanden houdbaar.

serveertipServeer bijvoorbeeld op je boterham, burger, door een salade of bij de borrel.