Broccolistronk-pickles
bewaar
bewaar

Broccolistronk-pickles

Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!

5 min. bereiden / 1 dag wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik. Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).

Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm). Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.

Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.

algemeenAppelazijn is heerlijk in diverse sauzen en chutneys. Op ah.nl/allerhande vind je meer inspiratie.
bewaartipNa ca. 2 dagen zijn de pickles goed op smaak. In de koelkast ca. 3 maanden houdbaar.
serveertipServeer bijvoorbeeld op je boterham, burger, door een salade of bij de borrel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolistronk-pickles

Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig