Broc­co­li­stronk-pick­les

Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!

(2) waardeer
bijgerecht Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik. Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).
  2. Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm). Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.
  3. Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.

Tip:

Appelazijn is heerlijk in diverse sauzen en chutneys. Op ah.nl/allerhande vind je meer inspiratie.

serveertip:

Serveer bijvoorbeeld op je boterham, burger, door een salade of bij de borrel.

bewaartip:

Na ca. 2 dagen zijn de pickles goed op smaak. In de koelkast ca. 3 maanden houdbaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 27 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Broccolistronk-pickles

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­stronk-pick­les

1
1
  • 1 stronk broccoli

Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik.

2
2

Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).

3
3
  • 2 tl mosterdzaad
  • 5 g verse dille

Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm).

4
4
  • 125 ml appel azijn
  • 50 ml water
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • ½ tl zout

Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.

5
5

Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.

serveertip:

Serveer bijvoorbeeld op je boterham, burger, door een salade of bij de borrel.

bewaartip:

Na ca. 2 dagen zijn de pickles goed op smaak. In de koelkast ca. 3 maanden houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.