Broccolistronk-pickles
Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 stronk broccoli
- 2 tl mosterdzaad
- 5 g verse dille
- 125 ml appel azijn
- 50 ml water
- 25 g fijne kristalsuiker
- ½ tl zout
Keukenspullen
- gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)
Advertentie
Bereiden
- Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik. Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).
- Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm). Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.
- Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.
Tip:
Appelazijn is heerlijk in diverse sauzen en chutneys. Op ah.nl/allerhande vind je meer inspiratie.
serveertip:
Serveer bijvoorbeeld op je boterham, burger, door een salade of bij de borrel.
bewaartip:
Na ca. 2 dagen zijn de pickles goed op smaak. In de koelkast ca. 3 maanden houdbaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 8 g
-
koolhydraten 29 g
waarvan suikers 27 g -
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 520 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Broccolistronk-pickles
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccolistronk-pickles
- 1 stronk broccoli
Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik.
Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).
- 2 tl mosterdzaad
- 5 g verse dille
Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm).
- 125 ml appel azijn
- 50 ml water
- 25 g fijne kristalsuiker
- ½ tl zout
Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.
Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.
serveertip:
Serveer bijvoorbeeld op je boterham, burger, door een salade of bij de borrel.
bewaartip:
Na ca. 2 dagen zijn de pickles goed op smaak. In de koelkast ca. 3 maanden houdbaar.