bewaar
Ingemaakte mini-komkommers
Ingemaakte mini-komkommers
bewaar

Ingemaakte mini-komkommers

Inmaken kost even tijd, maar tegelijkertijd is het ook een leuk project om zelf te doen.

20 min. bereiden
72 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

800 g

snoepkomkommer

200 g

kristalsuiker

400 ml

water

400 ml

appelciderazijn

1 el

mosterdzaad

1 el

gedroogde dille

1 tl

zout

Dit heb je nodig

  • weckpot à 2 liter

Inmaken kost even tijd, maar tegelijkertijd is het ook een leuk project om zelf te doen.

Aan de slag

Halveer de komkommers in de lengte en doe in de brandschone weckpot. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Dit wordt het inmaakvocht. Haal van het vuur en voeg de azijn, het mosterdzaad, de dille en het zout toe. Schenk het inmaakvocht over de groenten en sluit direct de deksel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens minimaal 2 dagen in de koelkast staan.

tip

variatietipVarieer met smaak. Voeg bijvoorbeeld een in ringetjes gesneden rode peper toe voor meer pittigheid of 1 tl kurkuma een mooie gele kleur. Maar het is ook lekker met jeneverbessen, kruidnagel, (gedroogde) dragon of rozemarijn.

bewaartipDe ingemaakte komkommers zijn ongeopend zeker 6 maanden houdbaar. Na opening nog 3 weken, mits goed gekoeld.