bewaar
Ingemaakte uien
Ingemaakte uien
bewaar

Ingemaakte uien

Ideaal voor bij de borrel in plaats van augurkjes of zilveruitjes.

10 min. bereiden
48 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

20 porties

500 g

rode ui

200 ml

water

100 g

kristalsuiker

1 tl

zout

200 ml

rodewijnazijn

Dit heb je nodig

  • weckpot à 1 liter

Ideaal voor bij de borrel in plaats van augurkjes of zilveruitjes.

Aan de slag

1

Pel de rode uien en snijd ze in ringen van een ½ cm dik. Doe de uien in een brandschone pot met inhoud van 1 liter (per 20 porties).

2

Breng het water met de suiker en het zout aan de kook. Zet het vuur uit als de suiker is opgelost. Roer er de rodewijnazijn door en schenk het mengsel over de uien in de pot. Sluit de pot en laat minimaal 2 dagen in de koelkast op smaak komen voor gebruik.