bewaar
Zoetzure rode ui
Zoetzure rode ui
bewaar

Zoetzure rode ui

Zoetzure rode ui is heerlijk op je boterham met kaas, door de salade, op een taco, bij een stamppot of een burger. Je hoort het al, eigenlijk is-ie lekker bij heel veel gerechten.

10 min. bereiden
24 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

8 porties

300 g

rode ui

250 ml

rodewijnazijn

3 el

rietsuiker

100 ml

water

1 tl

grof zeezout

1

laurierblad

Dit heb je nodig

  • mandoline

  • weckpot (à 500 ml)

Zoetzure rode ui is heerlijk op je boterham met kaas, door de salade, op een taco, bij een stamppot of een burger. Je hoort het al, eigenlijk is-ie lekker bij heel veel gerechten.

Aan de slag

1

Kook de pot in ruim water in 15 min. uit. Snijd ondertussen de ui heel dun. Dit gaat goed met een mandoline, maar kan ook met een scherp mes. Doe de azijn, suiker, het water en het zeezout in een steelpan en breng aan de kook. Roer af en toe, zodat de suiker en het zout goed oplossen.

2

Doe de ui en het laurierblad in de uitgekookte, hete pot en voeg het hete azijnmengsel toe. Doe de pot direct dicht en laat op kamertemperatuur afkoelen. Wacht 1 dag tot gebruik, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

bewaartipJe kunt ingemaakte rode ui 3 maanden op een donkere, koele plek bewaren