bewaar
Gepofte rode ui in wijnsiroop
Gepofte rode ui in wijnsiroop
bewaar

Gepofte rode ui in wijnsiroop

20 min. bereiden
1 uur wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

grof zeezout

4

rode uien

1 flesje

rode wijn

3 eetlepels

suiker

100 g

blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten. In oven uien in ca. 1 uur gaarpoffen. Intussen in pan wijn met suiker en peper naar smaak in 15 min. tot kwart laten inkoken tot lichte siroop. Gepofte uien uit oven nemen, iets laten afkoelen en pellen (eventueel worteltje met schaar eraf knippen). Uien in schaaltje of op bordje zetten en wijnsiroop erover schenken. Blauwaderkaas erover verdelen.

algemeenBlauwaderkaas kan eventueel vervangen worden door Bettine blanc geitenkaas en verse tijmblaadjes.