Mo­jo ro­jo

Mojo rojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die je kunt eten bij vlees- vis- en groentegerechten.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht Mojo rojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die je kunt eten bij vlees- vis- en groentegerechten. 4 personen
2 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • staafmixer met bakje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika 15 tot 20 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Laat de paprika 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Pel ondertussen de knoflook. Pel het zwartgeblakerde vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe in het bakje van de staafmixer samen met de gepelde knoflook.
  2. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper toe aan de paprika met de gemalen komijn, het zout, de olie en azijn. Maal tot een gladde saus.

combinatietip:

De saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue.

bewaartip:

Deze mojo rojo is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Mojo rojo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mo­jo ro­jo

1
1

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 rode paprika

Rooster de paprika 15 tot 20 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Laat de paprika 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Pel ondertussen de knoflook.

4
4

Pel het zwartgeblakerde vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten.

5
5

Doe in het bakje van de staafmixer samen met de gepelde knoflook.

6
6
  • 1 rode peper

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

7
7
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl zout
  • 100 ml milde olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn

Voeg de peper toe aan de paprika met de gemalen komijn, het zout, de olie en azijn. Maal tot een gladde saus.

combinatietip:

De saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue.

bewaartip:

Deze mojo rojo is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.