Romesco (pittige Spaanse saus)
De Spanjaarden eten deze Catalaanse saus vooral met vis en barbecuerecepten, probeer het eens!

Advertentie
Ingrediënten
- 3 rode paprika's
- 75 g gerookte amandelen
- 4 el milde olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 2 el rodewijnazijn
- ½ teen knoflook
- 1 tl sambal oelek
Keukenspullen
- barbecue of oven
- staafmixer met beker
Advertentie
Bereiden
Gril de paprika’s op de barbecue of in de oven op 200 °C tot het vel is zwartgeblakerd. Laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom. Verwijder het vel van de paprika’s. Doe in een hoge kom met de amandelen, olie, komijn, azijn, knoflook en sambal. Pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met zout.

Paprika's roosteren en ontvellen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 285 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 220 mg
- vezels 3 g
Pittigheid
Ook te zien in
Romesco (pittige Spaanse saus)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romesco (pittige Spaanse saus)
- 3 rode paprika's
- 75 g gerookte amandelen
- 4 el milde olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 2 el rodewijnazijn
- ½ teen knoflook
- 1 tl sambal oelek
Verwijder het vel van de paprika’s. Doe in een hoge kom met de amandelen, olie, komijn, azijn, knoflook en sambal.
Pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met zout.