bewaar
Romesco (pittige Spaanse saus)
Romesco (pittige Spaanse saus)
bewaar

Romesco (pittige Spaanse saus)

De Spanjaarden eten deze Catalaanse saus vooral met vis en barbecuerecepten, probeer het eens!

10 min. bereiden
35 min. oventijd
15 min. wachten
pittig
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode paprika's

75 g

gerookte amandelen

4 el

milde olijfolie

1 tl

gemalen komijn

2 el

rodewijnazijn

½ teen

knoflook

1 tl

sambal oelek

Dit heb je nodig

  • barbecue of oven

  • staafmixer met beker

De Spanjaarden eten deze Catalaanse saus vooral met vis en barbecuerecepten, probeer het eens!

Aan de slag

Gril de paprika’s op de barbecue of in de oven op 200 °C tot het vel is zwartgeblakerd. Laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom. Verwijder het vel van de paprika’s. Doe in een hoge kom met de amandelen, olie, komijn, azijn, knoflook en sambal. Pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met zout.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo - 01:07 min.