Su­per­snel­le ro­mes­co

Romesco is een typisch Spaanse dip die vaak bij vis gegeten wordt. Maar hij is ook heel lekker bij de borrel!

(3) waardeer
bijgerecht Romesco is een typisch Spaanse dip die vaak bij vis gegeten wordt. Maar hij is ook heel lekker bij de borrel! 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de gegrilde paprika’s met de olie en knoflook uit de pot, de gerookte amandelen, het gemalen komijnzaad en de rodewijnazijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dipsaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Supersnelle romesco

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­snel­le ro­mes­co

1
1
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 75 g gerookte amandelen
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 1 el rodewijnazijn

Doe de gegrilde paprika’s met de olie en knoflook uit de pot, de gerookte amandelen, het gemalen komijnzaad en de rodewijnazijn in een hoge beker.

2
2

Pureer met de staafmixer tot een dipsaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.