Ge­stoof­de sa­la­de-ui met ro­mes­co en ge­bak­ken ka­bel­jauw

De zoetige smaak van de gestoofde ui en zachte witvis: een perfect duo.

(2) waardeer
hoofdgerecht De zoetige smaak van de gestoofde ui en zachte witvis: een perfect duo. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd een stukje van het groen van de salade-ui (max. 3 cm) en de onderste ½ cm van het witte gedeelte. Verhit 1/3 van de boter in een hapjespan en bak de uien 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de witte wijn toe en stoof de uitjes 10 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur. Voeg nog 1/3 van de boter toe en stoof nog 5 min. op laag vuur.
  2. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de paprika’s inclusief het knoflookteentje uit de pot in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de gerookte amandelen, gemalen komijn, rode peper en 3 el van het opgevangen paprikavocht (per 4 personen) toe en pureer tot een dikke saus (romesco).
  3. Verhit de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de kabeljauwfilets 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
  4. Serveer de vis met de gestoofde uitjes en de romesco.

serveertip:

Lekker met gekookte krielaardappeltjes in de schil.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde salade-ui met romesco en gebakken kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de sa­la­de-ui met ro­mes­co en ge­bak­ken ka­bel­jauw

1
1
  • 4 bosjes salade-ui

Snijd een stukje van het groen van de salade-ui (max. 3 cm) en de onderste ½ cm van het witte gedeelte.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de uien 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de witte wijn toe en stoof de uitjes 10 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur.

4
4
  • 25 g ongezouten roomboter

Voeg de boter toe en stoof nog 5 min. op laag vuur.

5
5
  • 295 g gegrilde paprika's in pot

Laat de gegrilde paprika’s uitlekken, maar vang het vocht op.

6
6

Doe de paprika’s inclusief het knoflookteentje uit de pot in het hakmolentje van de staafmixer.

7
7
  • 100 g gerookte amandelen
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ rode peper

Voeg de gerookte amandelen, gemalen komijn, rode peper en 3 el van het opgevangen paprikavocht (per 4 personen) toe en pureer tot een dikke saus (romesco).

8
8
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag.

9
9
  • 4 kabeljauwfilets

Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.

10
10

Bak de kabeljauwfilets 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

11
11

Serveer de vis met de gestoofde uitjes en de romesco.

serveertip:

Lekker met gekookte krielaardappeltjes in de schil.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.