bewaar
Gestoofde salade-ui met romesco en gebakken kabeljauw
Gestoofde salade-ui met romesco en gebakken kabeljauw
bewaar

Gestoofde salade-ui met romesco en gebakken kabeljauw

De zoetige smaak van de gestoofde ui en zachte witvis: een perfect duo.

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 bosjes

salade-ui

75 g

ongezouten roomboter

100 ml

droge witte wijn

295 g

gegrilde paprika's in pot

100 g

gerookte amandelen

½ tl

gemalen komijn

½

rode peper

4

kabeljauwfilets

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • keukenpapier

De zoetige smaak van de gestoofde ui en zachte witvis: een perfect duo.

Aan de slag

1

Snijd een stukje van het groen van de salade-ui (max. 3 cm) en de onderste ½ cm van het witte gedeelte. Verhit 1/3 van de boter in een hapjespan en bak de uien 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de witte wijn toe en stoof de uitjes 10 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur. Voeg nog 1/3 van de boter toe en stoof nog 5 min. op laag vuur.

2

Laat de gegrilde paprika’s uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de paprika’s inclusief het knoflookteentje uit de pot in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de gerookte amandelen, gemalen komijn, rode peper en 3 el van het opgevangen paprikavocht (per 4 personen) toe en pureer tot een dikke saus (romesco).

3

Verhit de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de kabeljauwfilets 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

4

Serveer de vis met de gestoofde uitjes en de romesco.

tip

serveertipLekker met gekookte krielaardappeltjes in de schil.