Ri­beye met ro­mes­co, pe­ru­pas en krui­den

Handsfree koken: zowel het bijgerecht als het hoofdgerecht gaan tegelijk de oven in.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Handsfree koken: zowel het bijgerecht als het hoofdgerecht gaan tegelijk de oven in. 4 personen
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)
  • vleesthermometer
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de perupas in een steelpan en schenk er zo veel water bij dat ze net onder staan. Voeg het zout toe en breng aan de kook. Laat 8 min. koken, giet af en doe in de ovenschaal.
  2. Bestrijk ondertussen het vlees met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees rondom bruin in 3 min. Leg het vlees bij de perupas in de schaal. Bak het vlees in de oven ca. 30 min. rosé. Heb je een kernthermometer, stel deze dan in op 58 °C. De perupas worden ondertussen perfect gaar.
  3. Doe de paprika en 3 el vocht uit de pot (per 4 personen) met de knoflook, komijn, kurkuma, azijn en amandelen in de blender of keukenmachine. Maal tot een dikke saus (romesco).
  4. Neem de schaal uit de oven. Laat het vlees 5-8 min. rusten op een plank, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Halveer ondertussen de perupas en snijd de peterselie grof.
  5. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Leg ze op een schaal. Verdeel de helft van de romesco over het vlees en schep de rest op een langwerpige schaal. Zet de perupas met de snijkant naar boven in de saus. Besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met de helft van de peterselie en strooi de rest over het vlees.

variatietip:

Perupas zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door krieltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Ribeye met romesco, perupas en kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­beye met ro­mes­co, pe­ru­pas en krui­den

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 500 g perupas aardappeltjes

Doe de perupas in een steelpan en schenk er zo veel water bij dat ze net onder staan.

3
3
  • 1 el zout

Voeg het zout toe en breng aan de kook. Laat 8 min. koken, giet af en doe in de ovenschaal.

4
4
  • 600 g Black Angus ribeye aan één stuk
  • 1 el (olijf)olie

Bestrijk ondertussen het vlees met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees rondom bruin in 3 min.

6
6

Leg het vlees bij de perupas in de schaal.

7
7

Bak het vlees in de oven ca. 30 min. rosé. Heb je een kernthermometer, stel deze dan in op 58 °C. De perupas worden ondertussen perfect gaar.

8
8
  • 232½ g geroosterde gele paprika's
  • ½ teen knoflook
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el rodewijnazijn
  • 100 g gerookte amandelen

Doe de paprika en 3 el vocht uit de pot (per 4 personen) met de knoflook, komijn, kurkuma, azijn en amandelen in de blender of keukenmachine.

9
9

Maal tot een dikke saus (romesco).

10
10

Neem de schaal uit de oven. Laat het vlees 5-8 min. rusten op een plank, losjes afgedekt met aluminiumfolie.

11
11
  • 10 g platte peterselie

Halveer ondertussen de perupas en snijd de peterselie grof.

12
12

Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Leg ze op een schaal.

13
13

Verdeel de helft van de romesco over het vlees en schep de rest op een langwerpige schaal.

14
14

Zet de perupas met de snijkant naar boven in de saus.

15
15
  • 1 el (olijf)olie

Besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met de helft van de peterselie en strooi de rest over het vlees.

variatietip:

Perupas zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.