Ge­vul­de pas­ta met ho­me­ma­de ro­mes­co­saus & ge­gril­de bief­stuk

Met deze pasta met gegrilde biefstuk en met zelfgemaakte romescosaus bomvol smaak ga je zeker indruk maken.

(4) waardeer
hoofdgerecht Met deze pasta met gegrilde biefstuk en met zelfgemaakte romescosaus bomvol smaak ga je zeker indruk maken. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • hapjespan
  • keukenpapier
  • grillpan
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe 80g amandelen (per 4 personen), de tenen knoflook, gerookte-paprikapoeder, geroosterde paprika en 2 el paprikavocht uit de pot (per 4 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in halve plakjes van 1 cm dik. Verhit een ½ el olie (per 4 personen) in de hapjespan en bak de courgette 5 min.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Smeer het vlees in met de rest van olie en gril de biefstuk in 5 min. medium rare. Keer halverwege. Laat het vlees op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
  4. Kook ondertussen de ravioli in 6 min. gaar. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en meng de pasta met de romescosaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Verdeel de ravioli en courgette over de borden. Snijd de biefstuk in reepjes en leg erop. Hak de rest van de amandelen grof en strooi over de pasta.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 39 2019

Gevulde pasta met homemade romescosaus & gegrilde biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pas­ta met ho­me­ma­de ro­mes­co­saus & ge­gril­de bief­stuk

1
1
  • 80 g gerookte amandelen
  • 2 tenen knoflook
  • 1⅓ el gerookte paprikapoeder
  • 465 g geroosterde gele paprika's in pot

Doe de amandelen, de tenen knoflook, gerookte-paprikapoeder, geroosterde paprika en 2 el paprikavocht uit de pot (per 4 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer fijn.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 courgettes

Halveer de courgettes in de lengte en snijd in halve plakjes van 1 cm dik.

4
4
  • ½ el traditionele olijfolie

Verhit de olie in de hapjespan en bak de courgette 5 min.

5
5
  • 4 biefstukken

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2½ el traditionele olijfolie

Smeer het vlees in met de rest van olie en gril de biefstuk in 5 min. medium rare. Keer halverwege.

7
7

Laat het vlees op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

8
8
  • 500 g verse ravioli 5 formaggio

Kook ondertussen de ravioli in 6 min. gaar. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op.

9
9

Doe terug in de pan en meng de pasta met de romescosaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.

10
10
  • 20 g gerookte amandelen

Verdeel de ravioli en courgette over de borden. Snijd de biefstuk in reepjes en leg erop. Hak de rest van de amandelen grof en strooi over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.