Ta­gli­a­tel­le met bief­stuk en pa­pri­ka­ta­pe­na­de

Deze snelle tapenade maakt van dit pastagerecht een echt smaakfeestje.

(34) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze snelle tapenade maakt van dit pastagerecht een echt smaakfeestje. 4 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pasta een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de biefstuk naar smaak met de paprikapoeder, peper en zout. Bak de biefstuk 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en bak ⅔ van de knoflook mee. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Snijd in reepjes.
  2. Laat ondertussen de paprika uitlekken en doe met de olijven met witte kaas en olie uit het bakje en de rest van de knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een tapenade. Breng op smaak met peper.
  3. Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan de pan met water en kook in 4 min. gaar. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in dunne linten.
  4. Doe de courgettelinten in een vergiet en giet de pasta erover af. Schep de pasta met courgette in een schaal en schep de paprikatapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta, courgette en biefstuk over de borden. Serveer direct.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Tempranillo.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Bief­stuk bak­ken

Kookles - 02:37 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 42 2017 , Allerhande Box Week 15 2018 , Allerhande Box

Tagliatelle met biefstuk en paprikatapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met bief­stuk en pa­pri­ka­ta­pe­na­de

1
1

Breng voor de pasta een ruime pan water met eventueel zout aan de kook.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 640 g biefstuk
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de biefstuk naar smaak met de paprikapoeder, peper en zout.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Bak de biefstuk 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en bak ⅔ van de knoflook mee. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Snijd in reepjes.

4
4
  • 310 g geroosterde rode en gele paprikareepjes in pot
  • 165 g verse groene olijven met witte kaas

Laat ondertussen de paprika uitlekken en doe met de olijven met witte kaas en olie uit het bakje en de rest van de knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een tapenade. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 500 g verse tagliatelle

Doe, als het water kookt, de pasta in de pan en kook in 4 min. gaar.

6
6
  • 2 courgettes

Was de courgette en schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne linten.

7
7

Doe de courgettelinten in een vergiet en giet de pasta erover af. Schep de pasta en courgette in een schaal en schep de paprikatapenade erdoor.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta, courgette en biefstuk over de borden. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.