Bloem­kool-pi­ta­sa­la­de met za'atar en kaas

Lekkere salade om mee te nemen of gewoon lekker thuis in het zonnetje te eten.

(15) waardeer
hoofdgerecht Lekkere salade om mee te nemen of gewoon lekker thuis in het zonnetje te eten. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3/5 van de olie en bestrooi met de za’atar en eventueel zout naar smaak. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes. Leg deze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster de bloemkool en de pitapuntjes onder elkaar in de oven ca. 15 min. Verwissel de bakplaten halverwege. Neem uit de oven en doe de bloemkool in een ruime schaal.
  2. Schenk ondertussen 50 ml vocht uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een kom en meng met de yoghurt. Snijd de bieslook fijn en meng de helft door de yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes en hak de amandelen grof. Meng de paprika door de bloemkool in de schaal en besprenkel met de yoghurtdressing. Steek de pitapuntjes ertussen. Bestrooi met de amandelen en de rest van de bieslook.

bewaartip:

Eropuit? Deze salade is ook lekker om mee te nemen voor een picknick. Bewaar dan de pitapuntjes apart van de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2017

Bloemkool-pitasalade met za'atar en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-pi­ta­sa­la­de met za'atar en kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g bloemkoolroosjes

Halveer de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 el za'atar kruidenmix

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met de za’atar en eventueel zout naar smaak.

4
4
  • 4 grote pitabroodjes

Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes. Leg deze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 150 g geitenkaas naturel 55+

Besprenkel met de rest van de olie en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster de bloemkool en de pitapuntjes onder elkaar in de oven ca. 15 min.

6
6

Verwissel de bakplaten halverwege. Neem uit de oven en doe de bloemkool in een ruime schaal.

7
7
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 150 g Turkse yoghurt

Schenk ondertussen 50 ml vocht uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een kom en meng met de yoghurt.

8
8
  • 15 g verse bieslook

Snijd de bieslook fijn en meng de helft door de yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 75 g gerookte amandelen

Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes en hak de amandelen grof. Meng de paprika door de bloemkool in de schaal en besprenkel met de yoghurtdressing.

10
10

Steek de pitapuntjes ertussen. Bestrooi met de amandelen en de rest van de bieslook.

bewaartip:

Eropuit? Deze salade is ook lekker om mee te nemen voor een picknick. Bewaar dan de pitapuntjes apart van de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.