Ge­gril­de prei­en met ro­mes­co

We snijden de prei deze keer niet in stukjes, maar grillen 'm helemaal op de barbecue: verrassend lekker!

(0) waardeer
bijgerecht We snijden de prei deze keer niet in stukjes, maar grillen 'm helemaal op de barbecue: verrassend lekker! 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Leg de paprika’s op het rooster van de barbecue en gril in ca. 15 min. tot het vel zwartgeblakerd is. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom.
  2. Leg ondertussen de hele preien op het rooster van de barbecue. Rooster ze ca. 15 min. tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig. Halveer en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe samen met de amandelen, olie, azijn, paprikapoeder, gemalen komijn, chilivlokken en knoflook in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus (romesco). Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Neem de prei van de barbecue en laat iets afkoelen. Snijd de onderkant eraf, halveer in de lengte en verwijder de zwartgeblakerde bladeren. Serveer de prei samen met de romesco.

bereidingstip:

Heb je een gasbarbecue? Rooster de paprika dan 25 min. en de prei 30 min.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gegrilde preien met romesco

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de prei­en met ro­mes­co

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 rode paprika's

Leg de paprika’s op het rooster van de barbecue en gril in ca. 15 min. tot het vel zwartgeblakerd is. Keer regelmatig.

3
3

Neem van de barbecue en laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom.

4
4
  • 10 dunne preien

Leg ondertussen de hele preien op het rooster van de barbecue. Rooster ze ca. 15 min. tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig.

5
5

Halveer en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.

6
6
  • 50 g ongezouten geroosterde amandelen
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ teen knoflook

Doe samen met de amandelen, olie, azijn, paprikapoeder, gemalen komijn, chilivlokken en knoflook in een hoge kom.

7
7

Pureer met de staafmixer tot een gladde saus (romesco). Breng eventueel op smaak met zout.

8
8

Neem de prei van de barbecue en laat iets afkoelen. Snijd de onderkant eraf, halveer in de lengte en verwijder de zwartgeblakerde bladeren.

9
9

Serveer de prei samen met de romesco.

bereidingstip:

Heb je een gasbarbecue? Rooster de paprika dan 25 min. en de prei 30 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.