Mo­jo ama­ril­lo

Mojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij zowel vlees als vis.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan Mojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij zowel vlees als vis. 4 personen
5 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of oven
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika 15 tot 20 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Pel ondertussen de knoflook. Laat de paprika 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Pel het zwartgeblakerde vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe in het bakje van de staafmixer samen met de gepelde knoflook. Halveer de gele peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper toe aan de paprika samen met de gemalen komijn, het zout, de olie en azijn. Maal tot een gladde saus.

combinatietip:

De saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue

bewaartip:

Deze mojo amarillo is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juni 2017

Mojo amarillo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mo­jo ama­ril­lo

1
1

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 gele paprika
  • 2 tenen knoflook

Rooster de paprika 15 tot 20 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Pel ondertussen de knoflook.

3
3

Laat de paprika 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom.

4
4

Pel het zwartgeblakerde vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe in het bakje van de staafmixer samen met de gepelde knoflook.

5
5
  • 1 gele peper

Halveer de gele peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

6
6
  • 175 g mangostukjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl zout
  • 100 ml milde olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn

Voeg de peper toe aan de paprika samen met de mangostukjes, gemalen komijn, het zout, de olie en azijn. Maal tot een gladde saus.

combinatietip:

De saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue

bewaartip:

Deze mojo amarillo is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.