bewaar
Mojo verde
Mojo verde
bewaar

Mojo verde

Mojo verde is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij de barbecue.

10 min. bereiden
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

verse jalapeñopeper

15 g

verse koriander

20 g

verse platte peterselie

1 tl

gemalen komijn

50 g

ongezouten geroosterde amandelen

150 ml

milde olijfolie

1 el

appelciderazijn

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Mojo verde is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij de barbecue.

Aan de slag

1

Pel de knoflook. Halveer de jalapeño in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd de peper in stukjes en doe in het bakje van de staafmixer.

2

Voeg de gepelde knoflook, koriander, peterselie, gemalen komijn, amandelen, olijfolie, appelciderazijn en het zout toe en maal tot een gladde saus.

combinatietipDe saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue.

bewaartipDeze mojo verde is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.