Mo­jo ver­de

Mojo verde is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij de barbecue.

(0) waardeer
spaans bijgerecht Mojo verde is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij de barbecue. 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook. Halveer de jalapeño in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd de peper in stukjes en doe in het bakje van de staafmixer.
  2. Voeg de gepelde knoflook, koriander, peterselie, gemalen komijn, amandelen, olijfolie, appelciderazijn en het zout toe en maal tot een gladde saus.

combinatietip:

De saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue.

bewaartip:

Deze mojo verde is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juni 2017

Mojo verde

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mo­jo ver­de

1
1
  • 2 tenen knoflook

Pel de knoflook.

2
2
  • 1 verse jalapeñopeper

Halveer de jalapeño in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd de peper in stukjes en doe in het bakje van de staafmixer.

3
3
  • 15 g verse koriander
  • 20 g verse platte peterselie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 50 g ongezouten geroosterde amandelen
  • 150 ml milde olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • ½ tl zout

Voeg de gepelde knoflook, koriander, peterselie, gemalen komijn, amandelen, olijfolie, appelciderazijn en het zout toe en maal tot een gladde saus.

combinatietip:

De saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue.

bewaartip:

Deze mojo verde is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.