Vol­ko­ren­cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de kip­haas­jes

En dat binnen 20 minuten op tafel! Heerlijk hè?

(4) waardeer
hoofdgerecht En dat binnen 20 minuten op tafel! Heerlijk hè? 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Meng de sperziebonen, broccolirijst en de helft van de olie door de couscous.
  2. Meng ondertussen in een kom de rest van de olie met de vadouvan, voeg de kiphaasjes toe en schep om. Verhit de grillpan en gril de kiphaasjes in 6 min. rondom bruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Meng de radijsjes, peterselie en het citroenrasp door de couscous. Serveer de couscoussalade met de kiphaasjes en de partjes citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Volkorencouscoussalade met gegrilde kiphaasjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de kip­haas­jes

1
1
  • 200 g biologische volkorencouscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g gebroken sperziebonen

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

3
3
  • 400 g broccolirijst
  • 2 el traditionele olijfolie

Meng de sperziebonen, broccolirijst en de olie door de couscous.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
  • 300 g kiphaasjes

Meng ondertussen in een kom de rest van de olie met de vadouvan, voeg de kiphaasjes toe en schep om.

5
5

Verhit de grillpan en gril de kiphaasjes in 6 min. rondom bruin en gaar.

6
6
  • 200 g radijsjes
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten en snijd de peterselie fijn.

7
7
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes.

8
8

Meng de radijsjes, peterselie en het citroenrasp door de couscous. Serveer de couscoussalade met de kiphaasjes en de partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.