bewaar
Gegrilde varkenslapjes met rijst en pittige paksoi
Gegrilde varkenslapjes met rijst en pittige paksoi
bewaar

Gegrilde varkenslapjes met rijst en pittige paksoi

Gezonde avondmaaltijd met varkensfilet, zilvervliesrijst en lekker veel groente

25 min. bereiden
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

4 el

milde olijfolie

1 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan

350 g

varkensfiletlapje

400 g

sugarsnaps

1

rode peper

4 cm

verse gemberwortel

1 struik

paksoi

Dit heb je nodig

  • grillpan

Gezonde avondmaaltijd met varkensfilet, zilvervliesrijst en lekker veel groente

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Meng ondertussen ¾ van de olie met de vadouvan en bestrijk hiermee de filetlapjes aan beide kanten.

3

Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Breng een pan water aan de kook en kook de sugarsnaps 3 min.

4

Snijd het steeltje van de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Houd je niet van pittig, halveer de peper dan eerst in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Schil en rasp de gemberwortel. Verwijder de onderste 3 cm van de paksoi en snijd de rest in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi met de peper en de gember 4 min. Voeg de sugarsnaps toe.

5

Verhit ondertussen de grillpan en gril de filetlapjes in 1 min. per kant bruin en gaar. Serveer met de rijst en de paksoi.