Ge­gril­de var­kenslap­jes met rijst en pit­ti­ge pak­soi

Gezonde avondmaaltijd met varkensfilet, zilvervliesrijst en lekker veel groente

(2) waardeer
hoofdgerecht Gezonde avondmaaltijd met varkensfilet, zilvervliesrijst en lekker veel groente 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng ondertussen ¾ van de olie met de vadouvan en bestrijk hiermee de filetlapjes aan beide kanten.
  3. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Breng een pan water aan de kook en kook de sugarsnaps 3 min.
  4. Snijd het steeltje van de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Houd je niet van pittig, halveer de peper dan eerst in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Schil en rasp de gemberwortel. Verwijder de onderste 3 cm van de paksoi en snijd de rest in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi met de peper en de gember 4 min. Voeg de sugarsnaps toe.
  5. Verhit ondertussen de grillpan en gril de filetlapjes in 1 min. per kant bruin en gaar. Serveer met de rijst en de paksoi.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gegrilde varkenslapjes met rijst en pittige paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de var­kenslap­jes met rijst en pit­ti­ge pak­soi

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
  • 350 g varkensfiletlapjes

Meng ondertussen de olie met de vadouvan en bestrijk hiermee de filetlapjes aan beide kanten.

3
3
  • 400 g sugarsnaps

Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps.

4
4

Breng een pan water aan de kook en kook de sugarsnaps 3 min.

5
5
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Houd je niet van pittig, halveer de peper dan eerst in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

6
6
  • 4 cm verse gemberwortel

Schil en rasp de gemberwortel.

7
7
  • 1 struik paksoi

Verwijder de onderste 3 cm van de paksoi en snijd de rest in stukken van 2 cm.

8
8
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi met de peper en de gember 4 min.

9
9

Voeg de sugarsnaps toe.

10
10

Verhit ondertussen de grillpan en gril de filetlapjes in 1 min. per kant bruin en gaar. Serveer met de rijst en de paksoi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.