Pit­ti­ge kip-ana­nas­sa­la­de

Alles gril je op de barbecue: de kip, de groente en zelfs het fruit. En dan serveer je het ook nog in een uitgeholde ananas. Zomerser wordt ’t niet.

(29) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Alles gril je op de barbecue: de kip, de groente en zelfs het fruit. En dan serveer je het ook nog in een uitgeholde ananas. Zomerser wordt ’t niet. 4 personen
3 29

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Gril de puntpaprika’s ca. 15 min. tot het vel zwart blakert. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat iets afkoelen. Ontvel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met de olie en gril in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig. Neem van het vuur en bestrooi met de picadillo.
  2. Halveer de ananas in de lengte en leg met de snijkant naar beneden ca. 4 min. op de barbecue, zodat er mooie grillstrepen op komen. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar laat de schil heel. Snijd de harde kern uit het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe met de paprika in een kom.
  3. Snijd de kipfilethaasjes in stukjes en voeg toe aan de ananas. Snijd de bosui in ringetjes en meng door de ananas. Schep de salade terug in de uitgeholde ananashelften en serveer.

combinatietip:

Lekker met stokbrood of met de rijst-bonensalade met mais en kruiden. Kijk voor het recept elders op deze site.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pittige kip-ananassalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge kip-ana­nas­sa­la­de

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 2 zoete puntpaprika's

Gril de puntpaprika’s ca. 15 min. tot het vel zwart blakert. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat iets afkoelen.

3

Ontvel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

4
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met de olie en gril in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig. Neem van het vuur en bestrooi met de picadillo.

5
  • 1 ananas

Halveer de ananas in de lengte en leg met de snijkant naar beneden ca. 4 min. op de barbecue, zodat er mooie grillstrepen op komen.

6

Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar laat de schil heel. Snijd de harde kern uit het vruchtvlees.

7

Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe met de paprika in een kom.

8
  • 2 bosuien

Snijd de kipfilethaasjes in stukjes en voeg toe aan de ananas. Snijd de bosui in ringetjes en meng door de ananas.

9

Schep de salade terug in de uitgeholde ananashelften en serveer. Lekker!

combinatietip:

Lekker met stokbrood of met de rijst-bonensalade met mais en kruiden. Kijk voor het recept elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.