bewaar
Pittige kip-ananassalade
Pittige kip-ananassalade
bewaar

Pittige kip-ananassalade

Alles gril je op de barbecue: de kip, de groente en zelfs het fruit. En dan serveer je het ook nog in een uitgeholde ananas. Zomerser wordt ’t niet.

25 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

zoete puntpaprika's

300 g

kipfilethaasje

2 el

milde olijfolie

2 el

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

1

ananas

2

bosuien

Dit heb je nodig

  • barbecue

Alles gril je op de barbecue: de kip, de groente en zelfs het fruit. En dan serveer je het ook nog in een uitgeholde ananas. Zomerser wordt ’t niet.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Gril de puntpaprika’s ca. 15 min. tot het vel zwart blakert. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat iets afkoelen. Ontvel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met de olie en gril in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig. Neem van het vuur en bestrooi met de picadillo.

2

Halveer de ananas in de lengte en leg met de snijkant naar beneden ca. 4 min. op de barbecue, zodat er mooie grillstrepen op komen. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar laat de schil heel. Snijd de harde kern uit het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe met de paprika in een kom.

3

Snijd de kipfilethaasjes in stukjes en voeg toe aan de ananas. Snijd de bosui in ringetjes en meng door de ananas. Schep de salade terug in de uitgeholde ananashelften en serveer.

tip

combinatietipLekker met stokbrood of met de rijst-bonensalade met mais en kruiden. Kijk voor het recept elders op deze site.

Pittige kip-ananassalade

Instructievideo - 01:30 min.