bewaar
Witte bonen in tomatensaus met bloemkool en gegrilde kip
Witte bonen in tomatensaus met bloemkool en gegrilde kip
bewaar

Witte bonen in tomatensaus met bloemkool en gegrilde kip

Een klassieker die je vroeger al lekker vond en nu nog steeds favoriet is.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

2 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan

1 tl

uienpoeder

3 el

milde olijfolie

2

middelgrote uien

400 g

AH BASIC gepelde tomaten in blik

70 g

tomatenpuree in blik

800 g

witte bonen in blik

300 g

kiphaasjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm)

  • grillpan

Een klassieker die je vroeger al lekker vond en nu nog steeds favoriet is.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe in de ovenschaal en bestrooi met de vadouvan en uienpoeder. Besprenkel met de helft van de olie en schep om. Rooster in het midden van de oven in ca. 15-20 min. beetgaar.

2

Snipper ondertussen de uien. Verhit ⅔ van de rest van de olie in een kookpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten met vocht en de tomatenpuree toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes. Doe ondertussen de witte bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan de tomatensaus en verwarm nog 7 min. door.

3

Verhit de grillpan. Bestrijk de kiphaasjes met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer af en toe. Serveer de bloemkool met de witte bonen in tomatensaus en de gegrilde kip.