Witte bonen in tomatensaus met bloemkool en gegrilde kip
Een klassieker die je vroeger al lekker vond en nu nog steeds favoriet is.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 bloemkool
- 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
- 1 tl uienpoeder
- 3 el milde olijfolie
- 2 middelgrote uien
- 400 g AH BASIC gepelde tomaten in blik
- 68 g AH BASIC tomatenpuree in blik
- 800 g AH BASIC witte bonen in blik
- 300 g kiphaasjes
Keukenspullen
- ovenschaal (25 x 35 cm)
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe in de ovenschaal en bestrooi met de vadouvan en uienpoeder. Besprenkel met de helft van de olie en schep om. Rooster in het midden van de oven in ca. 15-20 min. beetgaar.
- Snipper ondertussen de uien. Verhit ⅔ van de rest van de olie in een kookpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten met vocht en de tomatenpuree toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes. Doe ondertussen de witte bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan de tomatensaus en warm nog 7 min. door.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de kiphaasjes met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer af en toe. Serveer de bloemkool met de witte bonen in tomatensaus en de gegrilde kip.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 400 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Witte bonen in tomatensaus met bloemkool en gegrilde kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witte bonen in tomatensaus met bloemkool en gegrilde kip
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 bloemkool
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
- 1 tl uienpoeder
Doe in de ovenschaal en bestrooi met de vadouvan en uienpoeder.
- 1½ el milde olijfolie
Besprenkel met de olie en schep om.
Rooster in het midden van de oven in ca. 15-20 min. beetgaar.
- 2 middelgrote uien
Snipper ondertussen de uien.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de olie in een kookpan en bak de ui 5 min. op laag vuur.
- 400 g AH BASIC gepelde tomaten in blik
- 68 g AH BASIC tomatenpuree in blik
Voeg de gepelde tomaten met vocht en de tomatenpuree toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur.
Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes.
- 800 g AH BASIC witte bonen in blik
Doe ondertussen de witte bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
Voeg toe aan de tomatensaus en warm nog 7 min. door.
Verhit de grillpan.
- 300 g kiphaasjes
- ½ el milde olijfolie
Bestrijk de kiphaasjes met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer af en toe.
Serveer de bloemkool met de witte bonen in tomatensaus en de gegrilde kip.