bewaar
Broccolistamppot met knolselderij en witte bonen
Broccolistamppot met knolselderij en witte bonen
bewaar

Broccolistamppot met knolselderij en witte bonen

Deze stamppot met paddenstoelen zit boordevol vezels.

20 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

500 g

knolselderij

800 g

witte bonen in blik

2 el

milde olijfolie

1 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

200 g

yorkham

150 g

paddenstoelen-seizoensmelange

75 g

ongebrande hazelnoten

150 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze stamppot met paddenstoelen zit boordevol vezels.

Aan de slag

1

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Doe in een pan en schenk er kokend water bij tot de broccoli onder staat. Kook in 5 min. beetgaar. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Laat de witte bonen uitlekken. Neem de broccoli met een schuimspaan uit de pan. Voeg de knolselderij aan het water toe en kook 8 min.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Voeg de curry madras toe en bak 30 sec. op middelhoog vuur zodat de aroma’s vrijkomen. Snijd de ham in reepjes en bak 1 min. mee. Halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg toe aan de ham en bak nog 4 min. Rooster ondertussen de hazelnoten op middelhoog vuur 2 min. laat afkoelen en hak grof.

3

Giet de knolselderij af en pureer met de bonen, de helft van de broccoli en de melk met een staafmixer tot grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan op laag vuur. Schep de rest van de broccoli, helft van het ham-paddenstoelenmengsel en het bakvet door de puree. Warm 2 min. door. Schep de puree op de borden en verdeel de rest van het ham-paddenstoelenmengsel en de hazelnoten erover.