Ge­hakt­bal­le­tjes, aard­ap­pel & kool

Een klassieke aardappel-groente-vlees-maaltijd met 3x zoveel groente!

(20) waardeer
hollands hoofdgerecht Een klassieke aardappel-groente-vlees-maaltijd met 3x zoveel groente! 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd grotere bloemkoolroosjes in vieren, halveer de rest. Snijd de uien in partjes. Meng de bloemkool en ui met de bakaardappeltjes, olie, vadouvan, peper en eventueel zout. Schep de gehaktballetjes erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. gaar.
  2. Halveer ondertussen de tomaten. Schep de gehaktballetjes, aardappel en bloemkool na 10 min. oventijd om en voeg de tomaten toe. Neem uit de oven, meng in een schaal de babyboerenkool erdoor en serveer.

variatietip:

In plaats van babyboerenkool kun je ook rucola gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 400 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballetjes, aardappel & kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes, aard­ap­pel & kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 2 middelgrote uien

Snijd grotere bloemkoolroosjes in vieren, halveer de rest. Snijd de uien in partjes.

3
3
  • 600 g bakaardappeltjes
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
  • 300 g rundergehaktballetjes

Meng de bloemkool en ui met de bakaardappeltjes, olie, vadouvan, peper en eventueel zout. Schep de gehaktballetjes erdoor.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. gaar.

5
5
  • 250 g cherrytomaten

Halveer ondertussen de tomaten. Schep de gehaktballetjes, aardappel en bloemkool na 10 min. oventijd om en voeg de tomaten toe.

6
6
  • 80 g koelverse babyboerenkool

Neem uit de oven, meng in een schaal de babyboerenkool erdoor en serveer.

variatietip:

In plaats van babyboerenkool kun je ook rucola gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.