bewaar
Gehaktballetjes, aardappel & kool
Gehaktballetjes, aardappel & kool
bewaar

Gehaktballetjes, aardappel & kool

Een klassieke aardappel-groente-vlees-maaltijd met 3x zoveel groente!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

koelvers bloemkoolroosje

2

middelgrote uien

600 g

bakaardappeltjes

4 el

traditionele olijfolie

2 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan

300 g

rundergehaktballetjes

250 g

cherrytomaten

80 g

koelverse babyboerenkool

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een klassieke aardappel-groente-vlees-maaltijd met 3x zoveel groente!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd grotere bloemkoolroosjes in vieren, halveer de rest. Snijd de uien in partjes. Meng de bloemkool en ui met de bakaardappeltjes, olie, vadouvan, peper en eventueel zout. Schep de gehaktballetjes erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. gaar.

2

Halveer ondertussen de tomaten. Schep de gehaktballetjes, aardappel en bloemkool na 10 min. oventijd om en voeg de tomaten toe. Neem uit de oven, meng in een schaal de babyboerenkool erdoor en serveer.

variatietipIn plaats van babyboerenkool kun je ook rucola gebruiken.