Ei­cur­ry met va­dou­van

Vadouvan is een mild Indiaas kerriemengsel, het geeft deze curry een heerlijk zachte smaak.

(86) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Vadouvan is een mild Indiaas kerriemengsel, het geeft deze curry een heerlijk zachte smaak. 4 personen
3 86

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook, voeg de rijst en eieren toe en kook 8 min. Neem de eieren uit de pan en laat schrikken onder koud stromend water. Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan 5 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de broccoliroosjes in vieren. Verhit de olie in een wok en roerbak de vadouvan ½ min. Voeg de broccoli toe en roerbak 1 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 5 min. koken. Halveer de tomaten, voeg toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met zout.
  3. Pel ondertussen de eieren en halveer ze. Leg de eieren in de curry en serveer met de rijst en koriander.

Advertentie

Eicurry met vadouvan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­cur­ry met va­dou­van

1
1
  • 300 g snelkookzilvervliesrijst
  • 4 middelgrote eieren

Breng een pan water aan de kook, voeg de rijst en eieren toe en kook 8 min.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2

Neem de eieren uit de pan en laat schrikken onder koud stromend water.

3
3

Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan 5 min. staan.

4
4
  • 300 g koelverse broccoliroosjes

Snijd ondertussen de broccoliroosjes in vieren.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan

Verhit de olie in een wok en roerbak de vadouvan ½ min.

6
6

Voeg de broccoli toe en roerbak 1 min.

7
7
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 5 min. koken.

8
8
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de tomaten, voeg toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met zout.

9
9

Pel ondertussen de eieren en halveer ze.

10
10
  • 15 g verse koriander

Leg de eieren in de curry en serveer met de rijst en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.