Broc­co­li ko­ken

Met broccoli kun je echt alle kanten mee op. Zo kook je broccoli beetgaar of boterzacht.

(0) waardeer
bijgerecht Met broccoli kun je echt alle kanten mee op. Zo kook je broccoli beetgaar of boterzacht. 4 stuks

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes van Ø 4 cm. Schil de steel en snijd in plakjes van ca. 1 cm dik. Voeg de broccoliroosjes toe en kook deze 3-4 min. beetgaar of 6 min. zacht.
  3. Prik er met een vork in om de gaarheid te controleren. Giet af. Serveer direct of verwerk verder.

bereidingstip:

Na het afgieten gaart de broccoli nog een beetje door. Je kunt er ook voor kiezen om de gekookte broccoli onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijft de broccoli knapperig en mooi groen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Broccoli koken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li ko­ken

1
1
  • ½ tl zout

Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook.

2
2
  • 600 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes van Ø 4 cm.

3
3

Schil de steel en snijd in plakjes van ca. 1 cm dik.

4
4

Voeg de broccoliroosjes toe en kook deze 3-4 min. beetgaar of 6 min. zacht.

5
5

Prik er met een vork in om de gaarheid te controleren. Giet af.

6
6

Serveer direct of verwerk verder.

bereidingstip:

Na het afgieten gaart de broccoli nog een beetje door. Je kunt er ook voor kiezen om de gekookte broccoli onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijft de broccoli knapperig en mooi groen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.