bewaar
Broccoli koken
Broccoli koken
bewaar

Broccoli koken

Met broccoli kun je echt alle kanten op. Zo kook je broccoli beetgaar of boterzacht.

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 porties

½ tl

zout

600 g

broccoli

Met broccoli kun je echt alle kanten op. Zo kook je broccoli beetgaar of boterzacht.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook.

2

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes van Ø 4 cm. Schil de steel en snijd in plakjes van ca. 1 cm dik. Voeg de broccoliroosjes toe en kook deze 3-4 min. beetgaar of 6 min. zacht.

3

Prik er met een vork in om de gaarheid te controleren. Giet af. Serveer direct of verwerk verder.

bereidingstipNa het afgieten gaart de broccoli nog een beetje door. Je kunt er ook voor kiezen om de gekookte broccoli onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijft de broccoli knapperig en mooi groen.