Sper­zie­bo­nen ko­ken

(0) waardeer
bijgerecht 4 stuks

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng en pan met water en zout aan de kook. Snijd het harde stukje van de sperzieboon eraf, het mooie sierlijke puntje aan de andere kant kun je laten zitten.
  2. Kook de sperziebonen zonder deksel, afhankelijk van de dikte in 6-8 min. gaar (de sperziebonen moeten nog frisgroen zijn). Prik met een vork in een sperzieboon om te checken of ze beetgaar zijn. Spoel de bonen af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
December 2019

Sperziebonen koken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen ko­ken

1
1

Breng en pan met water en zout aan de kook.

2
2
  • 600 g sperziebonen

Snijd het harde stukje van de sperzieboon eraf, het mooie sierlijke puntje aan de andere kant kun je laten zitten.

3
3

Kook de sperziebonen zonder deksel, afhankelijk van de dikte in 6-8 min. gaar (de sperziebonen moeten nog frisgroen zijn).

4
4

Prik met een vork in een sperzieboon om te checken of ze beetgaar zijn.

5
5

Spoel de bonen af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.