bewaar
Sperziebonen in knoflook-tomatensaus
Sperziebonen in knoflook-tomatensaus
bewaar

Sperziebonen in knoflook-tomatensaus

Hoe je kids zo ver krijgt dat ze groenten eten? Kook die in een lekkere tomatensaus.

20 min. bereiden
157waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

50 ml

extra vierge olijfolie

400 g

tomatenblokjes

200 ml

water

600 g

verse sperziebonen

7½ g

verse basilicum

Hoe je kids zo ver krijgt dat ze groenten eten? Kook die in een lekkere tomatensaus.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak in 3 min. goudbruin.

2

Voeg de tomatenblokjes, het hete water, peper en eventueel zout toe en kook 10 min. op laag vuur of tot de saus iets is ingedikt.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 min. in een ruime pan kokend water beetgaar. Giet af en doe de bonen bij de tomatensaus. Kook nog 5 min. op laag vuur.

4

Scheur de basilicumblaadjes boven de pan, voeg de rest van de olie toe en serveer.

tip

combinatietipLekker met gehaktballetjes en spaghetti (het gerecht is dan niet meer veganistisch en glutenvrij).

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.