bewaar
Sperziebonen met hazelnootdressing
Sperziebonen met hazelnootdressing
bewaar

Sperziebonen met hazelnootdressing

20 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

gepelde hazelnoten

1 teentje

knoflook

4 takjes

peterselie

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 eetlepel

rode-wijnazijn

500 g

sperziebonen

Dit heb je nodig

  • minimengkom van keukenmachine

Aan de slag

1

Hazelnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren en even laten afkoelen. Hazelnoten samen met knoflook en peterselie in minimengkom van keukenmachine of in vijzel fijnmalen. Terwijl machine draait olie er geleidelijk bij druppelen. Azijn erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

2

Sperziebonen in 7-8 min. beetgaar koken en afgieten. Hazelnootdressing door warme sperziebonen scheppen en serveren.

tip

algemeenVoor een mooiere presentatie: halveer de sperziebonen in de lengte. Verkort de kooktijd dan wel met 2 minuten.