bewaar
Courgettesalade
Courgettesalade
bewaar

Courgettesalade

20 min. bereiden
30 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

sperziebonen

2

courgettes

6 el

olijfolie extra vierge

1 teen

knoflook

1 bakje

munt

1 el

witte wijnazijn

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Verwijder het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Giet af en doe in een schaal.

2

Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in 8 parten. Snijd elke part in 3 stukken. Voeg 3 el olie en de knoflook toe en meng door elkaar.

3

Verhit de grillpan en gril de courgette met knoflook 3 min. Voeg toe aan de sperziebonen. Schep om met de rest van de olie, de munt en azijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Laat bij kamertemperatuur afgedekt 30 min. staan, zodat de smaken kunnen intrekken. Lekker met rijst en de vis met bieslook (zie recept elders op ah.nl/recepten).

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.