Groen­te­piz­za mar­g­heri­ta met ba­si­li­cum & broc­co­li-olij­ven­sa­la­de

Klassieke pizza margherita maar dan net even wat anders! Een pizza met groente in de bodem.

(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht Klassieke pizza margherita maar dan net even wat anders! Een pizza met groente in de bodem. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 bakplaten
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten en bollen mozzarella in plakken. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree en verdeel de tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de tijm, peper en eventueelzout. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de olijven en scheur de blaadjes van het basilicum grof.
  3. Schep de broccoli om met de olijven, de helft van het basilicum, de olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Bestrooi de pizza’s met de rest van het basilicum en serveer met de broccolisalade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 9 2020

Groentepizza margherita met basilicum & broccoli-olijvensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­piz­za mar­g­heri­ta met ba­si­li­cum & broc­co­li-olij­ven­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 tomaten
  • 250 g mozzarella
  • 4 Magioni super green pizzabodems

Snijd de tomaten en bollen mozzarella in plakken. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten.

3
3
  • 140 g tomatenpuree
  • 4 tl gedroogde tijm

Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree en verdeel de tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de tijm, peper en eventueelzout.

4
4

Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.

5
5
  • 1 stronk broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes.

6
6

Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken.

7
7
  • 100 g AH Biologische koelverse Griekse kalamon-olijven
  • 15 g verse basilicum

Halveer de olijven en scheur de blaadjes van het basilicum grof.

8
8
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Schep de broccoli om met de olijven, de helft van het basilicum, de olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Bestrooi de pizza’s met de rest van het basilicum en serveer met de broccolisalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.