Zalm te­riy­a­ki met ko­kos-aard­ap­pel­pu­ree, broc­co­li en shii­ta­kes

Zalm en teriyaki gaan heel goed samen. Andere oosterse smaken als kokos en koriander vullen het aan.

(7) waardeer
hoofdgerecht Zalm en teriyaki gaan heel goed samen. Andere oosterse smaken als kokos en koriander vullen het aan. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in de hapjespan of wok en bak de broccoli al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Snijd de tenen knoflook fijn en halveer de shiitake. Voeg de knoflook, shiitake en sojasaus toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 8 min., keer halverwege en bestrijk de laatste 2 min. met de teriyaki mirin saus.
  4. Snijd de koriander fijn. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de koriander, kokosmelk en eventueel wat kookvocht toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de puree en groente over de borden. Verdeel de zalm in stukken erover.

bereidingstip:

Geen liefhebber van koriander? Je kunt de koriander ook achterwege laten of apart erbij serveren.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 43 2018 , Allerhande Box Week 11 2019

Zalm teriyaki met kokos-aardappelpuree, broccoli en shiitakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm te­riy­a­ki met ko­kos-aard­ap­pel­pu­ree, broc­co­li en shii­ta­kes

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 800 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

3
3
  • 1 el (arachide)olie
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g shiitakes

Verhit de olie in de hapjespan of wok en bak de broccoli al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Snijd de tenen knoflook fijn en halveer de shiitake.

4
4
  • 30 ml Japanse sojasaus

Voeg de knoflook, shiitake en sojasaus toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 1 el (arachide)olie
  • 160 g verse zalmfilets
  • 50 ml teriyaki mirinsaus

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 8 min., keer halverwege en bestrijk de laatste 2 min. met de teriyaki mirin saus.

6
6
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op.

7
7
  • 150 ml kokosmelk

Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de koriander, kokosmelk en eventueel wat kookvocht toe.

8
8

Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.

9
9

Verdeel de puree en groente over de borden. Verdeel de zalm in stukken erover.

bereidingstip:

Geen liefhebber van koriander? Je kunt de koriander ook achterwege laten of apart erbij serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.