Pit­ti­ge noe­del­roer­bak met broc­co­li en te­riy­a­ki­tofu

Liefde vanaf de eerste hap.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Liefde vanaf de eerste hap. 2 personen
3 4

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de halve rode peper en snijd het steeltje eraf. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de halve peper in ringetjes. Snijd de koriander grof. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de broccoli in roosjes.
  3. Doe de noedels in een grote kom en schenk er 1 liter kokend water over. Laat 4 min. wellen. Giet af en spoel koud onder stromend water.
  4. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 8 min. krokant. Schep regelmatig om. Neem met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schep om met de helft van de teriyakisaus en houd warm onder folie.
  5. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en bak de broccoli en spitskool 3 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, rode peper en gember toe en bak 2 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de noedels toe en verwarm 1 min.
  6. Verdeel de groenten over de borden, schep de tofu erop, garneer met de koriander en bestrooi met het sesamzaad. Serveer de rest van de teriyakisaus erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 20 2017

Pittige noedelroerbak met broccoli en teriyakitofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge noe­del­roer­bak met broc­co­li en te­riy­a­ki­tofu

1
1
  • 190 g tofu

Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode peper

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de rode peper en snijd het steeltje eraf. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 7½ g verse koriander
  • 2 cm verse gember
  • 200 g broccoli

Snijd de peper in ringetjes. Snijd de koriander grof. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de broccoli in roosjes.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 125 g eiermie

Doe de noedels in een grote kom en schenk er 1 liter kokend water over. Laat 4 min. wellen. Giet af en spoel koud onder stromend water.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 8 min. krokant. Schep regelmatig om.

6
6
  • 25 ml teriyaki mirinsaus

Neem met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schep om met de teriyakisaus en houd warm onder folie.

7
7
  • 2 el arachideolie
  • 400 g gesneden spitskool

Verhit ondertussen de olie in de wok en bak de broccoli en spitskool 3 min. op hoog vuur.

8
8

Voeg de knoflook, rode peper en gember toe en bak 2 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de noedels toe en verwarm 1 min.

9
9
  • 1½ tl sesammix
  • 25 ml teriyaki mirinsaus

Verdeel de groenten over de borden, schep de tofu erop, garneer met de koriander en bestrooi met het sesamzaad. Serveer de teriyakisaus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.