bewaar
Teriyaki-varkenshaasmet noedelroerbak
Teriyaki-varkenshaasmet noedelroerbak
bewaar

Teriyaki-varkenshaasmet noedelroerbak

In no time heb je dit noedelgerecht op tafel; met een teriyakisaus met mirin voor een Japanse tintje.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

540 g

varkenshaas

4 el

arachideolie

100 ml

teriyaki mirinsaus

250 g

Go-Tan biologische egg wok noodles

1 teen

knoflook

4 cm

verse gember

800 g

verse Hollandse roerbak zoete puntpaprika sperziebonen

15 g

verse munt

60 g

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

In no time heb je dit noedelgerecht op tafel; met een teriyakisaus met mirin voor een Japanse tintje.

Aan de slag

1

Halveer de varkenshaas in de lengte en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de varkenshaas op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin en gaar. Bestrijk de laatste 2 min. met de helft van de teriyaki-mirinsaus. Keer regelmatig. Neem het vlees met de saus uit de pan en leg op een bord. Laat rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

2

Kook ondertussen de noedels in 4 min. beetgaar. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de roerbakgroente, knoflook en gember 6 min. al omscheppend op hoog vuur.

3

Giet de noedels af en meng met de groente en de rest van de saus. Verwarm nog 1 min. mee.

4

Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel samen met de noedels over borden. Snijd de munt fijn en bestrooi samen met de gebakken uitjes over de noedels.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.