Te­riy­a­ki-var­kens­haas­met noe­del­roer­bak

In no time heb je dit noedelgerecht op tafel; met een teriyakisaus met mirin voor een Japanse tintje.

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht In no time heb je dit noedelgerecht op tafel; met een teriyakisaus met mirin voor een Japanse tintje. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de varkenshaas in de lengte en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de varkenshaas op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin en gaar. Bestrijk de laatste 2 min. met de helft van de teriyaki-mirinsaus. Keer regelmatig. Neem het vlees met de saus uit de pan en leg op een bord. Laat rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
  2. Kook ondertussen de noedels in 4 min. beetgaar. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de roerbakgroente, knoflook en gember 6 min. al omscheppend op hoog vuur.
  3. Giet de noedels af en meng met de groente en de rest van de saus. Verwarm nog 1 min. mee.
  4. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel samen met de noedels over borden. Snijd de munt fijn en bestrooi samen met de gebakken uitjes over de noedels.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 48 2019

Teriyaki-varkenshaasmet noedelroerbak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Te­riy­a­ki-var­kens­haas­met noe­del­roer­bak

1
1
  • 540 g varkenshaas

Halveer de varkenshaas in de lengte en bestrooi met peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de varkenshaas op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 50 ml teriyaki mirinsaus

Bestrijk de laatste 2 min. met de teriyaki-mirinsaus. Keer regelmatig. Neem het vlees met de saus uit de pan en leg op een bord.

4
4

Laat rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

5
5
  • 250 g Go-Tan biologische egg wok noodles
  • 1 teen knoflook
  • 4 cm verse gember

Kook ondertussen de noedels in 4 min. beetgaar. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 800 g verse Hollandse roerbak zoete puntpaprika sperziebonen

Verhit de rest van de olie in de wok en bak de roerbakgroente, knoflook en gember 6 min. al omscheppend op hoog vuur.

7
7
  • 50 ml teriyaki mirinsaus

Giet de noedels af en meng met de groente en de rest van de saus. Verwarm nog 1 min. mee.

8
8

Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel samen met de noedels over borden.

9
9
  • 15 g verse munt
  • 60 g gebakken uitjes

Snijd de munt fijn en bestrooi samen met de gebakken uitjes over de noedels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.