Wok­scho­tel met zwar­te­bo­nen­saus

Kruidige noedels voor een drukke doordeweekse avond.

(46) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Kruidige noedels voor een drukke doordeweekse avond. 4 personen
2 46

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de bosui in schuine ringetjes.
  2. Verhit de olie in een wok. Bak de kalkoenblokjes al omscheppend 2 min. Voeg de gember toe en bak nog 1 min. Schep de wokgroenten en peultjes door de kalkoen. Roerbak de groenten in 4 min. knapperig gaar. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Breng eventueel op smaak met peper.
  3. Verdeel de noedels over de kommen. Schep de kalkoen met de groenten erop en bestrooi met de bosui.

bewaartip:

Bewaar de rest van de woksaus in de koelkast. Je kunt hem ook gebruiken als marinade voor kip- of schnitzelreepjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 695 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Wokschotel met zwartebonensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­scho­tel met zwar­te­bo­nen­saus

1
1
  • 250 g Go-Tan egg noodles
  • 2 cm verse gember
  • 1 bosui

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de bosui in schuine ringetjes.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 2 el wokolie
  • 300 g kalkoendijblokjes

Verhit de olie in een wok. Bak de kalkoenblokjes al omscheppend 2 min. Voeg de gember toe en bak nog 1 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
  • 200 g verse peultjes

Schep de wokgroenten en peultjes door de kalkoen. Roerbak de groenten in 4 min. knapperig gaar.

4
4
  • 150 ml Go-Tan Original wok black bean

Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Breng eventueel op smaak met peper.

5
5

Verdeel de noedels over de kommen. Schep de kalkoen met de groenten erop en bestrooi met de bosui.

bewaartip:

Bewaar de rest van de woksaus in de koelkast. Je kunt hem ook gebruiken als marinade voor kip- of schnitzelreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.