Snel­le roer­bak met ge­hakt, groen­ten & rijst

In 15 minuten kan dit zomerse roerbakgerecht op tafel staan. De tijd gaat NU in...!

(4) waardeer
hoofdgerecht In 15 minuten kan dit zomerse roerbakgerecht op tafel staan. De tijd gaat NU in...! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur al omscheppend goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 5 min. mee. Voeg de laatste minuut de woksaus toe. Breng op smaak met peper.
  3. Schep de peen julienne om met de azijn. Verdeel de rijst met het gehakt en de peen julienne over de borden. Bestrooi de peen met de sesamzaadjes en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 23-24

Snelle roerbak met gehakt, groenten & rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le roer­bak met ge­hakt, groen­ten & rijst

1
1
  • 300 g gele rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur al omscheppend goudbruin.

3
3

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 1 kg bloemkool
  • 1 el arachideolie
  • 300 g rundergehakt

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 3 min. rul.

5
5
  • 120 ml Go-Tan Original wok black bean

Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 5 min. mee. Voeg de laatste minuut de woksaus toe. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 150 g peen julienne
  • 1 el wittewijnazijn

Schep de peen julienne om met de azijn. Verdeel de rijst met het gehakt en de peen julienne over de borden. Bestrooi de peen met de sesamzaadjes en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.