bewaar
Kip in zoetzure saus met noedels en puntpaprika
Kip in zoetzure saus met noedels en puntpaprika
bewaar

Kip in zoetzure saus met noedels en puntpaprika

Kip stoven, dat zouden we vaker moeten doen!

25 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

4

rode puntpaprika's

4 cm

verse gember

380 g

kipfilet

2 el

arachideolie

140 g

tomatenpuree

60 ml

zoete chilisaus

1

kippenbouillontablet

2 el

sojasaus

400 ml

water

250 g

egg noodles

250 g

verse ananasstukjes

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Schil en rasp de gember. Snijd de kipfilet in stukjes van 2 cm.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Roer de tomatenpuree, geraspte gember, chilisaus, bouillontablet, sojasaus en het hete water erdoor tot een gladde saus. Breng al roerend aan de kook, voeg de paprika en kip toe en laat 10 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

3

Voeg ondertussen als het water kookt de noedels toe aan de pan en kook in 5 min. gaar. Giet af en spoel kort met warm water. Halveer de ananasblokjes. Roer de ananas met het sap door de zoetzure kip. Verdeel de noedels over diepe borden en schep de zoetzure kip erop.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip in zoetzure saus met noedels en puntpaprika

Kip stoven, dat zouden we vaker moeten doen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig