Kip in zoet­zu­re saus met noe­dels en punt­pa­pri­ka

Kip stoven, dat zouden we vaker moeten doen!

(27) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Kip stoven, dat zouden we vaker moeten doen! 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Schil en rasp de gember. Snijd de kipfilet in stukjes van 2 cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Roer de tomatenpuree, geraspte gember, chilisaus, bouillontablet, sojasaus en het hete water erdoor tot een gladde saus. Breng al roerend aan de kook, voeg de paprika en kip toe en laat 10 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
  3. Voeg ondertussen als het water kookt de noedels toe aan de pan en kook in 5 min. gaar. Giet af en spoel kort met warm water. Halveer de ananasblokjes. Roer de ananas met het sap door de zoetzure kip. Verdeel de noedels over diepe borden en schep de zoetzure kip erop.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 24 2017 , Allerhande Box Week 50 2017

Kip in zoetzure saus met noedels en puntpaprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in zoet­zu­re saus met noe­dels en punt­pa­pri­ka

1
1
  • 2 tenen knoflook

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

2
2
  • 4 rode puntpaprika's

Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 380 g kipfilet

Schil en rasp de gember. Snijd de kipfilet in stukjes van 2 cm.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec.

5
5
  • 140 g tomatenpuree
  • 60 ml zoete chilisaus
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 el sojasaus
  • 400 ml water

Roer de tomatenpuree, geraspte gember, chilisaus, bouillontablet, sojasaus en het hete water erdoor tot een gladde saus.

6
6

Breng al roerend aan de kook, voeg de paprika en kip toe en laat 10 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

7
7
  • 250 g egg noodles

Voeg ondertussen als het water kookt de noedels toe aan de pan en kook in 5 min. gaar. Giet af en spoel kort met warm water.

8
8
  • 250 g verse ananasstukjes

Halveer de ananasblokjes. Roer de ananas met het sap door de zoetzure kip. Verdeel de noedels over diepe borden en schep de zoetzure kip erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.