Ja­pan­se roer­bak met noe­dels en pit­ti­ge kip

Zet snel een heerlijke noedelroerbak vol verse groente op tafel.

(14) waardeer
japans hoofdgerecht Zet snel een heerlijke noedelroerbak vol verse groente op tafel. 2 personen
5 14

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels in 5 min. beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de kipdijilet in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kip en chili melange 5 min. op hoog vuur. Voeg de Japanse wokgroente toe en bak 4 min. mee. Schep af en toe om.
  3. Giet de noedels af en schep om met de dressing. Verdeel over diepe borden, schep de kip met groente en de zeewiersalade ernaast en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 10 - Uit eigen keuken , Allerhande Box Week 9 2018 , Allerhande Box Week 45 2017

Japanse roerbak met noedels en pittige kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se roer­bak met noe­dels en pit­ti­ge kip

1
1
  • 125 g Long Life Brand egg noodles

Kook de noedels in 5 min. beetgaar.

2
2
  • 180 g kipdijfilet
  • 1 el arachideolie
  • 1½ tl Euroma chili melange

Snijd ondertussen de kipdijilet in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kip en chili melange 5 min. op hoog vuur.

3
3
  • 400 g Japanse wokgroente

Voeg de Japanse wokgroente toe en bak 4 min. mee. Schep af en toe om.

4
4
  • 50 ml soja-sesam-gemberdressing
  • 125 g koelverse zeewiersalades

Giet de noedels af en schep om met de dressing. Verdeel over diepe borden, schep de kip met groente en de zeewiersalade ernaast en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.