Ja­pan­se roer­bak met noe­dels en pit­ti­ge kip

Zet in no time een heerlijke noedelroerbak vol verse groente op tafel.

(13) waardeer
japans hoofdgerecht Zet in no time een heerlijke noedelroerbak vol verse groente op tafel. 2 personen
5 13

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne reepjes. Verhit de olie in de wok en bak de kip en shichimi togarashi 5 min. op hoog vuur. Voeg de Japanse roerbakgroente toe en bak al omscheppend 4 min. mee.
  3. Giet de noedels af en schep om met de soja-gember-sesamdressing. Verdeel over diepe borden, schep de kip met groente en de zeewiersalade ernaast en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 9 2018 , Allerhande Box Week 45 2017

Japanse roerbak met noedels en pittige kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se roer­bak met noe­dels en pit­ti­ge kip

1
1
  • 125 g eiernoedels

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.

2
2
  • 180 g kipdijfilet
  • 1 el (arachide)olie
  • 1½ tl shichimi togarashi

Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne reepjes. Verhit de olie in de wok en bak de kip en shichimi togarashi 5 min. op hoog vuur.

3
3
  • 400 g Japanse roerbakgroente

Voeg de Japanse roerbakgroente toe en bak al omscheppend 4 min. mee.

4
4
  • 50 g soja-gember-sesamdressing
  • 125 g zeewiersalade

Giet de noedels af en schep om met de soja-gember- sesamdressing. Verdeel over diepe borden, schep de kip met groente en de zeewiersalade ernaast en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.