bewaar
Sticky kipdijfilet met noedels en paksoi
Sticky kipdijfilet met noedels en paksoi
bewaar

Sticky kipdijfilet met noedels en paksoi

De marinade van deze kip is zó lekker dat we hem ook gewoon gebruiken als saus voor de noedels.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1½ el

Japanse sojasaus

1½ el

vloeibare honing

2 el

sesamolie

1 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer Chinese 5 spice

185 g

kipdijfilet

1

teen knoflook

½

paksoi

2 cm

verse gember

200 g

verse peultjes

300 g

udon thick noodles

Dit heb je nodig

  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

  • bakpapier

De marinade van deze kip is zó lekker dat we hem ook gewoon gebruiken als saus voor de noedels.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen in een kom de sojasaus, honing, de helft van de sesamolie en de Chinese 5 spice tot een marinade. Voeg de kip toe en meng goed. Verdeel de kip over een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven.

2

Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de peultjes, knoflook, paksoi en gember 1 min. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1 min. mee.

3

Neem de kip uit de oven. Meng de sticky marinade uit de ovenschaal door de noedels. Verdeel de noedels en kip over de diepe borden.