Stic­ky kip­dij­fi­let met noe­dels en pak­soi

De marinade van deze kip is zó lekker dat we hem ook gewoon gebruiken als saus voor de noedels.

(14) waardeer
chinees hoofdgerecht De marinade van deze kip is zó lekker dat we hem ook gewoon gebruiken als saus voor de noedels. 2 personen
3 14

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen in een kom de sojasaus, honing, de helft van de sesamolie en de Chinese 5 spice tot een marinade. Voeg de kip toe en meng goed. Verdeel de kip over een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven.
  2. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de peultjes, knoflook, paksoi en gember 1 min. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1 min. mee.
  3. Neem de kip uit de oven. Meng de sticky marinade uit de ovenschaal door de noedels. Verdeel de noedels en kip over de diepe borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 960 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017

Sticky kipdijfilet met noedels en paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky kip­dij­fi­let met noe­dels en pak­soi

1
1
  • 1½ el Japanse sojasaus
  • 1½ el vloeibare honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Chinese 5 spice

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen in een kom de sojasaus, honing, sesamolie en de Chinese 5 spice tot een marinade.

2
2
  • 185 g kipdijfilet

Voeg de kip toe en meng goed. Verdeel de kip over een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • ½ paksoi
  • 2 cm verse gember

Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Schil de gember en snijd fijn.

4
4
  • 1 el sesamolie
  • 200 g verse peultjes
  • 300 g udon thick noodles

Verhit de olie in een wok en roerbak de peultjes, knoflook, paksoi en gember 1 min. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1 min. mee.

5
5

Neem de kip uit de oven. Meng de sticky marinade uit de ovenschaal door de noedels. Verdeel de noedels en kip over de diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.