Pit­ti­ge kip met pak­soi en noe­dels

Shanghai paksoi is perfect voor de wok. In een paar minuutjes klaar en nog heerlijk knapperig.

(6) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Shanghai paksoi is perfect voor de wok. In een paar minuutjes klaar en nog heerlijk knapperig. 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes van 1 cm. Schil en rasp de gember. Was de salade-ui en snijd in dunne ringen. Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.
  2. Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en bak de kipdijfiletreepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de salade-ui en paksoi al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
  4. Schep de taugé door de salade-ui en paksoi en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel de groenten en kip erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 37 2017

Pittige kip met paksoi en noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge kip met pak­soi en noe­dels

1
1
  • 180 g kipdijfilet
  • 2 cm verse gember

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes van 1 cm. Schil en rasp de gember.

Allerhandigst gember schillen met een lepel

Instructievideo

00:13 min.

2
2
  • 3 stuks salade-ui
  • 2 stuks Shanghai paksoi

Was de salade-ui en snijd in dunne ringen. Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.

3
3
  • 125 g ei noodles

Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 min. beetgaar en giet af.

4
4
  • ½ el (arachide)olie
  • 1 tl sambal oelek

Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de kipdijfiletreepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur.

5
5

Breng eventueel op smaak met zout.

6
6
  • ½ el (arachide)olie

Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de salade-ui en paksoi al omscheppend 1 min. op hoog vuur.

7
7
  • 30 ml sojasaus
  • 15 ml sesamolie

Voeg de sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

8
8
  • 62½ g taugé

Schep de taugé door de salade-ui en paksoi en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel de groenten en kip erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.