Zalm­pak­ket­je met zee­wier en vol­ko­ren noe­dels

Geen zalmpakketje uit de oven, maar een pakketje met nori dat je gewoon in de pan bakt.

(4) waardeer
hoofdgerecht Geen zalmpakketje uit de oven, maar een pakketje met nori dat je gewoon in de pan bakt. 4 personen
4 4

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en rasp fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Doe de gember en peper samen in een bakje en pers de knoflook erboven uit. Meng de sojasaus en de sesamolie erdoor.
  2. Snijd de zalm in gelijke stukken. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak hierin de zalmfilets in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan maar laat het achtergebleven vet zitten. Maak de nori een klein beetje nat en pak elke zalmfilet in 1 norivel. Snijd elke paksoi in de lengte doormidden. Verhit de zonnebloemolie in een ruime wok. Roerbak de helft van het gember-knoflookmengsel 1 min. Voeg de stronken paksoi toe, roerbak 4 min. en neem uit de wok. Maak de wok niet schoon. Verhit de koekenpan met het zalmvet opnieuw en bak daarin de zalm-noripakketjes nog 4-5 min. Keer regelmatig.
  3. Leg ondertussen de noedels in een ruime schaal en schenk er het kokende water over. Laat 4 min. wellen en giet af. Verhit de rest van het gembermengsel in de wok en roerbak de noedels met de taugé 3 min. Verdeel de noedels over de ruime kommen. Verdeel de paksoi over de noedels. Snijd elk zalmpakketje in 3 stukken en leg op de noedels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 400 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Zalmpakketje met zeewier en volkoren noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­pak­ket­je met zee­wier en vol­ko­ren noe­dels

1
1
  • 4 cm verse gember
  • 1 rode peper

Schil de gember en rasp fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees fijn.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie

Doe de gember en peper samen in een bakje en pers de knoflook erboven uit. Meng de sojasaus en de sesamolie erdoor.

3
3
  • 600 g verse zalmfilets

Snijd de zalm in gelijke stukken. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak hierin de zalmfilets in 3 min. rondom bruin.

4
4
  • 4 norivellen

Neem uit de pan maar laat het achtergebleven vet zitten. Maak de nori een klein beetje nat en pak elke zalmfilet in 1 norivel.

5
5
  • 4 stuks Shanghai paksoi
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd elke paksoi in de lengte doormidden. Verhit de zonnebloemolie in een ruime wok. Roerbak de helft van het gember-knoflookmengsel 1 min.

6
6

Voeg de stronken paksoi toe, roerbak 4 min. en neem uit de wok. Maak de wok niet schoon.

7
7

Verhit de koekenpan met het zalmvet opnieuw en bak daarin de zalm-noripakketjes nog 4-5 min. Keer regelmatig.

8
8
  • 200 g rijstnoedels van zilvervliesrijst
  • 2 liter water

Leg ondertussen de noedels in een ruime schaal en schenk er het kokende water over. Laat 4 min. wellen en giet af.

9
9
  • 125 g taugé

Verhit de rest van het gembermengsel in de wok en roerbak de noedels met de taugé 3 min.

10
10

Verdeel de noedels over de ruime kommen. Verdeel de paksoi over de noedels. Snijd elk zalmpakketje in 3 stukken en leg op de noedels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.