Ja­pan­se wok­scho­tel met noe­dels en kip

Kastanjechampignons, peulen, rode ui, paksoi, gele wortel en prei: wát een groente in dit gerecht.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Kastanjechampignons, peulen, rode ui, paksoi, gele wortel en prei: wát een groente in dit gerecht. 4 personen
2 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de chilisaus en ananasstukjes toe en verwarm nog 4 min.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. op hoog vuur. Hak de cashewnoten grof. Meng de noedels en de kip met ananas door de groente. Verdeel over de kommen of borden en garneer met de cashewnoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Japanse wokschotel met noedels en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se wok­scho­tel met noe­dels en kip

1
1
  • 250 g eiermie

Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 355 g kipfiletblokjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 4 el zoete chilisaus
  • 250 g verse ananasstukjes

Voeg de chilisaus en ananasstukjes toe en verwarm nog 4 min.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 800 g Japanse wokgroente kastanjechampignons & peulen
  • 30 g ongezouten cashewnoten

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. op hoog vuur. Hak de cashewnoten grof.

5
5

Meng de noedels en de kip met ananas door de groente. Verdeel over de kommen of borden en garneer met de cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.