bewaar
Volkoren noedels met geroosterde broccoli en gehakt
Volkoren noedels met geroosterde broccoli en gehakt
bewaar

Volkoren noedels met geroosterde broccoli en gehakt

Volkorennoedels met geroosterde broccoli en gehakt is alles wat je nodig hebt als je gezond wil eten!

20 min. bereiden
15 min. oventijd
redelijk pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

4 el

sesamolie

1 teen

knoflook

10 g

verse gember

1

rode peper

300 g

mager rundergehakt

3 el

sesamzaad

400 g

koelvers gesneden spitskool

200 g

volkorennoedels

3

salade-ui

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Volkorennoedels met geroosterde broccoli en gehakt is alles wat je nodig hebt als je gezond wil eten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ¼ van de olie en breng op smaak met peper. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

3

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook, gember, de helft van de rode peper en ⅔ van het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 2 min.

5

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-uitjes in ringetjes.

6

Meng de noedels met de broccoli, het gehakt en de salade-ui. Bestrooi met de rest van de rode peper en de rest van het sesamzaad. Besprenkel met de rest van de sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

variatietipJe kunt het rundergehakt vervangen door 200 g vegetarische rulstukjes.

combinatietipLekker met munt.