Hoi­sin­noe­dels met ge­hakt en groe­ne groen­ten

Amazing Aziatisch met noedels, paksoi en hoisinsaus.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Amazing Aziatisch met noedels, paksoi en hoisinsaus. 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de paksoi in reepjes.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak het gehakt met de gember, knoflook, rode peper, 5-kruidenpoeder en eventueel zout in 3 min. gaar. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 2 min. Meng de noedels en broccoli met de hoisinsaus en verdeel over kommen. Verdeel het gehakt erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 03 - Alles in een kom, Receptkaarten Allerhande 3 2017, Allerhande Box week 36 2016

Hoisinnoedels met gehakt en groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hoi­sin­noe­dels met ge­hakt en groe­ne groen­ten

1
1
  • 400 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes.

2
2
  • 250 g eiermie

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 400 g paksoi

Snijd de paksoi in reepjes.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl 5-kruidenpoeder

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak het gehakt met de gember, knoflook, rode peper, 5-kruidenpoeder en eventueel zout in 3 min. gaar.

7
7

Voeg de paksoi toe en roerbak nog 2 min.

8
8
  • 6 el hoisinsaus

Meng de noedels en broccoli met de hoisinsaus en verdeel over de kommen. Verdeel het gehakt erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.