Komkommersalade
Komkommersalade

Komkommersalade

Komkommersalade is heerlijk fris en licht, en is daarom lekker bij een spicy curry, sateh of een flinke burger. Schaaf de komkommer in linten, dunne plakjes of verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Lekker met zoetzure dressing.

Komkommersalade maken: zo doe je dat

Komkommersalade maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

3

bosuien

2 el

olijfolie extra vierge

1 tl

wittewijnazijn

2 mespunten

versgemalen zwarte peper

15 g

verse dille

50 g

witte kaas

  1. Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit en schaaf daarna de komkommers met een dunschiller in dunne linten. Schep de komkommerlinten in een vergiet om met wat zout en laat ze even staan.
  2. Snijd het groen van de bosui in de lengte in hele dunne repen. Snijd het wit van de bosui in ringetjes. Klop in een slaschaal een dressing van de olie en de azijn. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  3. Snijd de dille fijn. Verbrokkel de kaas. Schep de komkommerlinten met de reepjes en ringetjes bosui en de dille door de dressing en strooi de kaas erover. Maal er tot slot wat peper over.